Lunetistul de Marin Mălaicu-Hondrari

Sâmbătă, 12 octombrie, Marin Mălaicu-Hondrari va fi la Sibiu, alături de Radu Vancu, în cadrul unei sesiuni de lecturi, discuții și autografe.Vă așteptăm cu drag. În perioada 3-12 octombrie 2013, Marin Mălaicu-Hondrari își va întâlni cititorii din București, Bistrița, Cluj, Brașov și Sibiu, cu prilejul lansării noului său roman, Lunetistul, apărut de curând în colecția “Ego. Proză” a Editurii Polirom și în ediție digitală.

2013-10-Humanitas-MarinMalaicuHondrari-Lunetistul

„Nu mai știu cum a început. Dintr-odată mă văd paznic de noapte în Spania, într-un loc plin de mașini strălucitoare. Cordoba: flamenco și bijutieri, femei cu trăsături maure. 300 de nopți nedormite. Un ventilator poartă prin rulotă aerul încins și un gând obsesiv: imaginația e memoria în extaz.Peste zi mă mișc ca în vis, urmat pretutindeni de patru câini fantomatici, care nu latră niciodată. Singurul exces: literatura. Altă slujbă: șoferul unui avocat, o doamnă în vârstă, care avea un Opel Corsa și uneori îmi spunea că o să mergem în Portugalia, ca în tinerețile ei; o primăvară neagră, alături de o femeie cu tendințe sinucigașe. Șapte ani, același stilou, trei cărți: Zborul femeii pe deasupra bărbatului, Cartea tuturor intențiilor, Apropierea. O Românie cu patru locuitori, prietenii mei, tot mai iluzorie. Un vis de un milion de dolari, o iubită, o mașină puternică și un deșert plin cu literatură. Din toate astea s-a născut Lunetistul, un roman lipsit de prudență.”

Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut la 29 ianuarie 1971. A publicat volumul Zborul femeii pe deasupra bărbatului (Eikon, 2004), care a obținut Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj. În 2006, i-a apărut Cartea tuturor intențiilor (ed. a II-a, Polirom, 2008) – scrisă între ianuarie și iulie 2006, în Cordoba, Andaluzia, într-o rulota –, iar în 2010, romanul Apropierea, nominalizat la Premiile Radio România Cultural la categoria proză. A tradus poezie din limba spaniolă pentru revista LiTerra.

About the Author

SibiuOnline.com
De 16 ani servicii IT de calitate pentru Sibieni!
Close
Avem nevoie de suportul tau!
Fii alaturi de noi si o sa aflii care sunt cele mai faine evenimente din Judetul Sibiu!